Helaas geen herdenkingsavond

Beste familie

Afgelopen dinsdag is er een persconferentie geweest waarin een aantal maatregelen zijn genomen ter voorkoming van het coronavirus.

Een daarvan is opnieuw de 1,5 meter afstand regel en daarnaast de veranderde regels met betrekking tot het gebruik van de publieke ruimtes. 

Op zaterdag 27 november zouden wij onze jaarlijkse herdenkingsavond houden. Wij mogen altijd veel mensen verwelkomen in het Dorpshuis, maar wij kunnen u in deze omstandigheden niet plaatsen op 1,5 meter afstand van elkaar.

Het landelijke besmettingscijfer loopt nog steeds op, en ook in onze regio zien wij veel covid besmettingen, wat ons uiteraard veel zorgen baart. Onze gedachten zijn bij die families die daardoor een naaste moeten missen.

Wij hechten veel belang aan ieders gezondheid en vinden het daarom niet verantwoord om deze signalen te negeren.

Een alternatief was het houden van een dienst via een livestream. Wij beschouwen dit echter als geen optie ter vervanging van een avond van herinneren waarin we elkaar willen ontmoeten, omdat wij hechten aan persoonlijk contact.

Tot onze spijt moeten wij u dan ook mededelen dat de herdenkingsavond van dit jaar niet door kan gaan.

Wij nodigen u uit om zaterdagavond 27 november om 20.00 uur in persoonlijke sfeer een kaars te ontsteken om zo uw dierbare te gedenken. Op dat moment zijn wij één, samen in gedachten met elkaar. Zo zijn wij weliswaar op afstand toch met elkaar verbonden en een beetje samen.

Uiteraard gaan wij nadenken of er andere alternatieven kunnen worden ontwikkeld, bijvoorbeeld in een periode dat het virus minder aanwezig is.

Vooralsnog wensen wij u veel sterkte.  Mocht u van gedachten willen wisselen of behoefte hebben aan een gesprek met onze nazorgverlener Mariëlle Terstegen, dan horen wij dat graag van u.

Weet dat u niet alleen bent en dat u altijd bij ons terecht kunt.

Met liefdevolle groeten,

Uitvaartverzorging Midland

René en Henriëtte Verweij